Heino Knudsen Regionsrådsformand

Vi har som parti skrevet historie i Region Sjælland.

For første gang i regionens historie skal det samme parti sidde med et flertal bag sig to perioder i træk. Takket være et valg, hvor vi i Socialdemokratiet gik frem med 3,1% og et fik et mandat mere, så lykkedes det for os i konstitueringen at skabe et flertal sammen med SF, Radikale og Enhedslisten. Vi indgik en god konstitueringsaftale, som jeg nu glæder mig til at arbejde med i de kommende år. Efter valgnatten er det også lykkedes at få Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti med i konstitueringen, og dermed tæller vores konstituering for de næste fire år 39 ud af regionsrådets 41 medlemmer.

Socialdemokratiet fik det bedste valg i regionen nogensinde

– Heino Knudsen

Ved sidste valg i 2017 gik vi 4,5% frem, og ved dette valg lagde vi yderligere 3,1% på det resultat. Vi har som parti knoklet de sidste fire år for at skabe en region med nære tilbud uanset hvor du bor, samtidig med at vi har haft et stort arbejde med at få styr på økonomi og andre store, men svære sager. Vi har fra første dag gået til opgaverne med en tilgang om, at vi tror på at tingene – også de svære sager – skal frem i lyset, og at vi ikke kan trylle, men vi kan love, at vi vil handle. Derudover har vi håndteret snart 2 års corona-pandemi, som har taget rigtig meget energi. Vælgerne belønnede os med fremgang, hvilket jeg er meget taknemmelig for og jeg kan love, at jeg og hele vores nye gruppe vil arbejde hårdt for at leve op til den tillid, som vælgerne har vist os.

Man får ikke et godt valg uden også at have ført en god valgkamp. Jeg vil derfor gerne sige en kæmpe tak for stor støtte og opbakning i vores parti rundt i hele regionen. Tak til alle frivillige og medlemmerne – uden jeres støtte og opbakning ved samtaler med naboen, i foreningen eller kortklubben, så havde vi ikke lykkedes med dette flotte valg.

Helt personligt blev valget meget overvældende for mig. Med mere end 50.000 personlige stemmer er jeg både rørt og ydmyg, men også fyldt med energi for at leve op til den enorme opbakning. Tusinde tak for hver en stemme.

Til slut skal lyde et stort tillykke til partiet i Vordingborg, og til Michael Smed, med generobringen af borgmesterposten, samt et stort tillykke til alle valgte – nye som ”gamle”.

I ønskes alle et godt og lykkebringende nytår.

Venlige hilsner

Heino Knudsen

Læs mere om Heino Knudsen

Marianne Vind

Marianne Vind Europaparlamentet

Godt nytår!

Lige nu ligner 2022 fuldstændig 2021. Vi døjer stadig med Coronaen. Den har betydning for mit arbejde i Europa-Parlamentet sådan helt praktisk. For det er sværere at rejse, meget foregår online og vi mister kontakten til hinanden.

Men det hindre dog ikke parlamentet i at arbejde. Og der sker rigtig meget. Både super gode ting som den grønne omstilling, digitalisering og genopretning af Europa.

Jeg har sidder i to udvalg, Beskæftigelse og Transport. I det sidste fylder grøn transport rigtig meget. I beskæftigelsesudvalget fyldte en EU-mindsteløn meget sidste år. Nu er det ansættelsesforhold for falske selvstændige på platforme, ID-kort til de der arbejder i et andet land og så et bedre arbejdsmiljø.

Arbejdet venter. I skrivende stund er jeg ved at pakke kufferten i rækkehuset i Havdrup. I morgen kl. 7.05 går flyet til en ny uge i Bruxelles

Mange Hilsner

Marianne Vind

Læs mere om Marianne Vind

Mikael Smed

Mikael Smed Borgmester

Kære medlemmer, så kom vi i gang med 2022, et nyt år og denne gang også nye politiske samarbejdsrelationer.

En travl og hektisk valgkamp endte med en mindre tilbagegang lokalt, det er jeg selvfølgelig ked af, men vi har besluttet nogle store ting og der er et par verserende emner, der fylder meget.

Vi har budt velkommen til 2 nye kommunalbestyrelsesmedlemmer og en spændende periode er ved at starte op.

Det gode samarbejde med SF, Radikale, Enhedslisten og Konservative Folkeparti fortsætter. Denne gang har vi også indgået en samarbejdsaftale med de resterende partier – en aftale der skal sikre et godt samarbejde, hvor vi i fællesskab kan gøre Vordingborg Kommune til et endnu bedre sted at bo og arbejde.

Der er fart på udviklingen, og i 2022 ser vi ind i flere store boligprojekter og opstarten af byggeri af ny børnehave i Præstø.

Jeg glæder mig til arbejdet – det gør vi alle 11 i kommunalbestyrelsen. Vi kommer til at ses til lørdagsmøderne og når der er andre gode arrangementer.

Godt Nyt År!

De bedste hilsner

Mikael Smed

Læs mere om Mikael Smed

Brian Bressendorff Folketingsmedlem

Godt nytår. Jeg håber, at alle er kommet godt ind i det nye år. Allerede den 1. januar blev det nye politiske år for alvor skudt i gang med statsministerens nytårstale. Den var om noget værd at bemærke og viser at 2022 bliver et spændende politisk år.

For på mange måder står vi rigtig godt. Vi har den højeste vækst i 15 år, en stærk økonomi, arbejdsløsheden er lav og faktisk har der aldrig før været flere i arbejde. De goder tider (med undtagelse af corona) skal forlænges og gøres endnu bedre.
Men samtidig står vi overfor nogle enorme udfordringer og, som det måske eneste tilbageværende folkeparti, så skal vi selvfølgelig finde svar.

Det er netop flere af de store udfordringer, vi skal dykke ned i, i det kommende år. Vi skal videre i arbejdet med den grønne omstilling og med ansvaret for verdens mest ambitiøse målsætning om 70% reduktion af co2 udledningen. Vores valgløfte var, at Danmark igen skulle være et grønt foregangsland og det er vi allerede blevet. Nu fortsætter vi retningen med indfrielse af vores mål, med det socialdemokratiske princip om, at de bredeste skuldre skal bære mest.

Men der er samtidig lagt op til nogle store kampe på velfærdsområdet. Ikke mindst fordi, at forskellen i dansk politik i det seneste år er blevet meget tydelig. Vi har set, at Venstre og DF ikke længere vil leve op til deres løfte fra valgkampen, om at holde hånden under velfærden og sikre at pengene følger med, når der kommer flere børn og ældre. Og vores ønske om en velfærdslov, der sikrer netop det, bliver derfor noget at kæmpe for. Men vi kan også tydeligt se, at Arne-pensionen og hele tanken om at kunne trække sig værdigt tilbage efter et langt arbejdsliv, ikke er noget der interesserer de blå partier. Nu lyder det både fra Venstre og Konservative at man ønsker, at fjerne den værdige tilbagetrækning for de mennesker, der har været længst på arbejdsmarkedet, og i stedet bruge pengene på topskattelettelser. Topskattelettelser der vil give de 100 rigeste personer i vores samfund en årlig gave på 1,1 mio. kr. hver.
Det er så skævt at jeg har svært ved at finde ord for det.

Men en af de største udfordringer er manglen på hænder indenfor snart alle fag. I vores velfærdssystem mangler vi SOSU’ere, sygeplejersker, pædagoger, lærere og fængselsbetjente. Lige nu gør det at vi desværre ikke kan levere det velfærdssamfund som vi gerne vil.
Selvom de borgerlige har ment det i årevis, så kan vi ikke spare os til bedre velfærd. Og vi har i de seneste år tilført markant flere penge til velfærden. Men flere steder mærker man det ikke.
Derfor løftede vores statsminister også i sin nytårstale sløret for vores retning for at sikre velfærdssamfundet. Vi skal finde ind til kernen og stille hinanden spørgsmålet om, hvad der egentlig er det vigtigste i vores velfærd?
Vi skal tilbage til lokale løsninger, medarbejdernes faglighed og markant mindre styring og målsætning. Vi sætter velfærden fri. I det kommende år vil alle kommuner blive tilbudt at blive fri fra de statslige regler, så vi i stedet kan sætte os sammen og forme netop den folkeskole, børnehaver og ældrepleje som vi ønsker. Og på ældreområdet skal vi afskaffe den voldsomme regulering og lovgivning og i stedet starte forfra med kernen. Omsorg, nærvær, faglighed og relationer.

Jeg glæder mig til et år hvor vi virkelig skal diskutere hvad kernen i vores velfærd er. Hvor vi skal lade fagligheden råde og guide os til de bedste lokale løsninger. Jeg glæder mig til snakken om hvad rigtig velfærd er og jeg håber meget at i alle vil byde ind og bidrage. For et par år siden havde vi Danmarks største samtale om det Socialdemokratiske principprogram. Lad det her være starten på Danmarks største samtale om kernen af velfærdssamfundet.

Mange hilsner

Brian Bressendorff

Læs mere om Brian Bressendorff